Predstava „Čarobna mušmula“

Pozorišna predstava za decu „Čarobna mušmula“ u produkciji „Obrenovačkog pozorišta“ po tekstu i režiji “Frenka Duksa”,  svetlost dana ugledala je 29. jula 2019. godine na letnjoj sceni „Gardoš“.

Uloge su poverene Katarini Barjaktarević koja je na maestralan način mališanima predstavila čika Miću šumara koji je zajedno sa Natašom Aksentijević odnosno sa Micom čistunicom zadužen za higijenu u šumi. Peđa Damnjanović i Ognjen Drenjanin, poznatiji kao Prljavko i Brljivko narušavaju mir i prave haos na Mićinom i Micinom posedu, tako što bacaju konzerve, plastične flaše i kese. Filip Radovanović odnosno čika Sveta bio je zadužen za eko kviz, pa je proverio znanje i naučio našu najmlađu publiku sve o ekologiji. Deca su klicala, pevala, smejala se i zajedno sa glumcima učila šta je to ekologija, reciklaža, očuvanje i zaštita životne sredine, koliko je svaka biljka važna, čime je i postignut osnovni cilj ove predstave, a to je razvijanje ekološke svesti kod dece.

Posebno iznenađenje večeri bilo je aktivno učestvovanje publike koja je uz ovacije sve vreme bodrila naše glumce, a tribine predviđene za publiku bile su popunjene do poslednjeg mesta. Nije izostala ni pohvala glumice Danijele Vranješ koja je te večeri, van scene, uživala gledajući „Mušmulu“. Gledaocima se poklonila glumačka ekipa, a stihovi pesme „ne rasipaj smeće svuda, tu uloži malo truda, raznoraznu ambalažu, sačuvaj za reciklažu“ odzvanjali su na Gardošu i nakon predstave.

Naredno izvođenje ove edukativne dečije predstave zakazano je za 19. avgust 2019. godine u 19 časova na letnjoj sceni Centra za kulturu „Vlada Divljan“, a sudeći prema reakcijama i  interesovanju gledalaca na  praizvedi, sigurno je da će se na Paliluli tražiti mesto više u publici.

 

Glumci: Katarina Barjaktarević, Ognjen Drenjanin, Peđa Damnjanović i Nataša Aksentijević.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *