O nama

JP Sportsko kulturni centar „Obrenovac“ počelo je sa radom 8. oktobra 1982. godine kao Dom kulture i sportova. Osnovala nas je gradska opština Obrenovac kao instituciju koja ima za cilj da pod jednim krovom objedini sportske i kulturne programe i aktivnosti. Arhitekta Dragan Ilić projektovao je objekat Doma kulture i sportova u duhu aktuelnog soc realističkog stila sa futurističkim elementima. Pod impozantnom iskošenom kupolom nalazi se velika sportska hala i pozorišna sala, likovna galerija, mala kamerna scena, biblioteka, radio stanica, fitnes klub i kancelarije zaposlenih.
U periodu od 30 godina, Domu kulture i sportova pripojeni su bioskop Palež, Bazeni i Sokolski dom. Sama pravna forma i naziv Sportsko kulturnog centra „Obrenovac“ nekoliko puta je menjan.Od 1995. godine dobili smo status i naziv Javno preduzeće za informisanje „Obrenovac“, sa informativnom, radio difuznom, novinsko- izdavačkom i ostalim delatnostima od interesa za opštinu Obrenovac.

Od 2006. godine poslujemo kao Javno preduzeće Sportsko kulturni centar „Obrenovac“, sa objektima Doma kulture i sportova, bioskopom Palež, Bazenima i Sokolskim domom u svom sastavu. JP SKC „Obrenovac“ je za mnoge prepoznatljivije pod imenom Dom kulture i sportova, jer u njemu deluju kulturni centar sa pozorišnom salom, dva bioskopa, likovnom galerijom i bibliotekom, i sportski centar sa velikom sportskom halom i otvorenim i zatvorenim plivalištem olimpijskih dimenzija.

Tokom 30 godina rada, u našim prostorima dešavala su se sva bitna kulturna i sportska dešavanja na teritoriji opštine Obrenovac. Brojne pozorišne predstave srpskih pozorišta, koncerti klasične i popularne muzike, izložbe naših savremenih umetnika, filmske projekcije, dečiji programi, nalazili su prostor i publiku upravo u našem prostoru. Sportske aktivnosti, utakmice, takmičenja, sportske igre, nezamislive su bez prostora Sportske hale i bazena JP SKC „Obrenovac“.

Direktor:

Dušan Mitrović. Kontakt: direktor@obrenovac-info.co.rs

Biografija

Nadzorni odbor:

1. Strahinja Kolašinac, predsednik Nadzornog odbora. Kontakt: ahilpelejic@gmail.com

Biografija

2. Tatjana Djordjević, član Nadzornog odbora. Kontakt: tatjanadjordjevic514@gmail.com

Biografija

3. Nikola Bukovčić, član Nadzornog odbora – zaposlen u JP SKC „Obrenovac“.Kontakt: bukovcicnikola@gmail.com

Biografija