Kokurs: Dečije likovno proleće

Konkurs „Dečije likovno proleće“
u organizaciji JP Sportsko kulturni centar „Obrenovac“ za decu predškolskog i školskog uzrasta

Galerija JP Sportsko kulturnog centra „Obrenovac“ raspisuje likovni i literarni konkurs za decu predškolskog i osnovno-školskog uzrasta u okviru manifestacije „Dečije likovno proleće“, koje se sedmu godinu organizuje sa ciljem promovisanja i negovanja dečijeg likovnog i literarnog stvaralaštva.

Likovni i literarni konkurs
Tema likovnog i literarnog konkursa je „Moj beg od realnog sveta“. Tema je postavljena široko, u cilju da deca ono o čemu maštaju pretvore u ilustraciju, pesmu ili priču. Akcenat stavljamo na slobodno razmaštavanje i izražavanje dece. Svima nam je povremeno potreban beg od realnosti, a naši hobiji, kreativnost i veštine nam uvek pomažu u tome. Pomoću likovnog i literarnog izražavanja od dece očekujemo da odgovore na pitanja:
Na koji način vi to radite? Kuda i gde bežite? Da li maštanjem putujete u budućnost? Da li vraćate uspomene iz prošlosti u vezi sa dragim ljudima i događajima? Da li razmišljate kakve su stvari i život nekad bili i kakvi sve mogu da budu u budućnosti? Da li se u svom svetu iz mašte osećate sigurno? Da li vas svakodnevnica povremeno plaši? Koliko maštanjem možete da promenite svakodnevnicu? Da li se osećate bolje, mudrije, zadovoljnije i snažnije? Da li mislite da je moguće da kroz likovno i literarno stvaralaštvo možete da ostvarite bolju realnost?

Likovni konkurs
propozicije
Na konkursu mogu učestvovati predškolske ustanove, škole, dečiji likovni ateljei i dečije ustanove i udruženja na teritoriji GO Obrenovac.
• Pravo učešća imaju sva deca uzrasta od 5 do 15 godina
• Izbor tehnike rada je slobodan
• Radovi mogu biti različitih formata
Radovi moraju da budu originalni i rađeni samostalno, nastali u periodu 2020. i 2021. godine. Individualni učesnici mogu da pošalju po jedan rad, a ustanove, škole i druga udruženja mogu da pošalju do 50 radova različitih autora. Deca se mogu izražavati različitim likovnim tehnikama i materijalima u području crtanja, slikanja, grafike, mozaika, vajarstva, kolaža, ili fotografije. Rok za dostavu radova je utorek, 1. jun 2021. godine, dok će izložba žiriranih radova sa dodelom nagrada biti otvorena u ponedeljak, 7. juna u Galeriji JP SKC „Obrenovac“. Radovi se dostavljaju lično ili poštom na adresu JP SKC „Obrenovac“, Kralja Aleksandra Prvog 63, 11500 Obrenovac.
Stručni žiri će odabrati radove za izlaganje i dodeliti nagrade u tri starosne kategorije:

 1. Kategorija obuhvata decu starosti 5, 6 i 7 godina (predškolski uzrast i 1. razred)
 2. Kategorija obuhvata decu uzrasta od 8 do 11 godina (2, 3, i 4. razred)
 3. Kategorija obuhvata decu uzrasta od 12 do 15 godina (od 5. do 8.razreda)

Literarni konkurs
propozicije
Učesnici na literarnom konkursu će biti podeljeni u dve starosne kategorije:

 1. Kategorija koja obuhvata decu uzrasta od 7 do 11 godina (od 1. do 4. razreda)
 2. Kategorija koja obuhvata decu uzrasta od 12 do 15 godina (od 5. do 8. razreda)
  Nagrade i pohvale biće dodeljene na otvaranju izložbe likovnih radova u junu 2021. godine. Rok za dostavu radova je 1. jun 2021.godine. Radove dostaviti lično u Galeriju JP SKC ili poštom na adresu JP SKC „Obrenovac“, Kralja Aleksandra Prvog 63, 11500 Obrenovac.
  Kontakt osoba: Ivana Gavrić
  Broj telefona: 0648374339
  ivana.gavric.da@gmail.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *