Ciklus iranskih filmova

Pozorišna sala, sredom od 20. februara do 27. marta 2019. godine

Obrenovačka publika će tokom februara i marta 2019. godine imati priliku da pogleda još jedan ciklus iranskih filmova. Sportsko kulturni centar „Obrenovac“, u saradnji sa Kulturnim centrom Ambasade Irana u Beogradu, od 20. februara do 27. marta prikazati šest iranskih filmova. Ljubitelji filma će u februaru moći da pogledaju:
– sreda, 20. februar od 20.00 sati – „Gde su mi cipele“, 2016, 90 minuta. Režija: Kiumars Purhamad.
– Film je adaptacija romana američke autorke Lise Dženove „I dalje Alis“ i predstavlja priču o ljubavi, porodici i nadi. Film prati život Habiba Kavea, ostarelog vlasnika fabrike koji boluje od Alchajmerove bolesti. Godinama pošto ga je porodica napustila, život mu se okreće naglavačke kada njegova ćerka odluči da se vrati u Iran. Da li će zbog njegove bolesti njihov odnos vratiti u normalu?
– sreda, 27. februar od 20.00 sati – „Deca neba“, 1997, 89 minuta. Režija: Madžid Madžidi.
– Ali je dete iz teheranskog predgrađa. Na putu od obućara do kuće izgubi sestrine cipele, što je za njegovu siromašnu porodicu nenadoknadivi gubitak. Zbog toga Ali odluči da prećuti gubitak i zamoli sestru da dele njegove patike, što oboma prouzrokuje mnogobrojne komplikacije. Kada ugleda najavu školskog maratona gde su treća nagrada patike, Ali vidi rešenje problema. Međutim, na tom takmičenju ne sme biti ni bolji ni gori od trećeg mesta… 

Ulaz je besplatan. Info: 011/8721-361.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *